0 items

Endocannabinoids

Endocannabinoïden zijn cannabinoïden die van nature door het menselijk lichaam worden aangemaakt. “Endo” staat voor endogeen, wat betekent dat het afkomstig is van het lichaam. Hoewel deze cannabinoïden verschillend zijn van die geproduceerd in marihuana, delen ze veel gelijkaardige eigenschappen en effecten. Wetenschappers geloven dat er veel verschillende endocannabinoïden zijn, maar de meest bestudeerde en begrepen zijn 2-AG en anandamide. Andere endocannabinoïden omvatten noladinether, virodhamine en N-arachidonyl-dopamine (NADA). Hoewel de functies van deze cannabinoïden in het lichaam veelomvattend zijn, wordt aangenomen dat hun primaire functie het bevorderen van homeostase is. Om cannabinoïden te begrijpen, moet je iets weten over het endocannabinoïdesysteem.

Het endocannabinoïdesysteem is een systeem in het menselijk lichaam dat bestaat uit cannabinoïden en cannabinoïde-receptoren. Deze receptoren en cannabinoïden kunnen worden gezien als een lock-and-key-systeem. Cannabinoïden binden zich aan cannabinoïde-receptoren zoals een sleutel in een slot past. Ontgrendeling van de receptor veroorzaakt veranderingen in de werking van cellen, wat leidt tot verschillende effecten in het lichaam. Wanneer marihuana je lichaam binnenkomt, activeert THC het endocannabinoïdesysteem door zich te hechten aan cannabinoïde-receptoren. 

Er zijn twee verschillende soorten cannabinoïde-receptoren: CB1 en CB2. CB1-receptoren worden voornamelijk in de hersenen aangetroffen en zijn verantwoordelijk voor de psychoactieve effecten van marihuana. Aan de andere kant, CB2-receptoren worden meestal gevonden in andere delen van het lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor een breed scala aan biologische functies. De functies van het endocannabinoïdesysteem helpen de effecten van marihuana verklaren. Het endocannabinoïdesysteem is betrokken bij het reguleren van eetlust, slaap, pijn, gemoedstoestand, geheugen en nog veel meer.

Lijst van Major Cannabinoids

Er zijn twee hoofdtypen cannabinoïden: die van nature in het lichaam te vinden zijn en die in de marihuanaplant. Endogene cannabinoïden (endocannabinoïden) zijn cannabinoïden die van nature in het lichaam worden geproduceerd. Exogene cannabinoïden zijn cannabinoïden die buiten het lichaam worden geproduceerd. Exogene cannabinoïden zijn ook bekend als fytocannabinoïden omdat ze van planten komen. De Griekse wortel “phyto” betekent plant. De cannabinoïden in marihuana zijn fytocannabinoïden.

Bij het sluiten van dit bericht geeft u aan dat u 18 jaar of ouder bent. Sluiten