0 items

Wat is THC?

THC staat bekend om zijn psychoactieve eigenschappen en is de reden waarom je je “high” voelt na het innemen van marihuana. De marihuanaplant produceert maar liefst 113 verschillende cannabinoïden. Van deze cannabinoïden zijn THC en CBD de meest voorkomende en het best begrepen. De cannabinoïden van marihuana worden geproduceerd en opgeslagen in de trichomen (kristallen) van de plant. Deze trichomen geven marihuanabloemen hun glanzende en sprankelende uiterlijk. De meeste soorten marihuana die tegenwoordig worden verkocht, worden geteeld met hogere THC-waarden. 

De cannabisplant bevat meer dan 400 chemische entiteiten en meer dan 60 daarvan zijn cannabinoïde verbindingen. Een van deze cannabinoïde verbindingen is THCA (Tetrahydrocannabinolzuur), dat zijn eigen verscheidenheid aan geneeskrachtige eigenschappen en therapeutische effecten bevat. THCA is een unieke samenstelling omdat het niet alleen niet-psychoactief en medisch nuttig is, maar het is de zure vorm van THC die wordt aangetroffen in de onbewerkte cannabisplant.

THCA en de link met THC

Zoals hierboven vermeld, is THCA de zure vorm van THC die wordt aangetroffen in de onbewerkte cannabisplant. In het algemeen produceert cannabis alle cannabinoïden in zure vorm. Een van de meest voorkomende van alle cannabinoïdezuren is THCA, een voorloper van THC. Op zichzelf maken cannabinoïdezuren gebruikers niet hoog. In plaats daarvan leveren deze zuren verschillende gezondheidsvoordelen op, verminderd met veranderingen in het bewustzijn. Wanneer men THC gebruikt, vindt normaliter eerst een decarboxylatieproces plaats. Decarboxylatie is de term die wordt gebruikt om de verwarming van een verbinding te beschrijven via roken of vapen. Om THCA in THC om te zetten, moet rauwe cannabis eerst gedroogd, verouderd en verwarmd worden door roken of vapen. Over het algemeen is THC een afbraak van THCA en het levert geen psychoactieve effecten op totdat het wordt verwarmd door decarboxylatie.

Bij het sluiten van dit bericht geeft u aan dat u 18 jaar of ouder bent. Sluiten